Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

19. 9. 2010.

Pikantne krmenadle


Ovo je jedan blagoljuti ručak za dvoje. Ne oduzima puno vremena za pripremu a sastojke manje-više uvek imam u frižideru odn. zamrzivaču. Kako je zahladilo ovih dana nešto nam se prijela kaloričnija hrana pa svako malo nešto pohujem. Oseća se lagano miris zime u vazduhu. Jesen nekako preskačemo poslednjih godina.

Potrebno je:
-600g svinjske krmenadle bez kosti
-50g ljutog kulena
-100g trapist sira
-so, biber
-5 kašika brašna
-2 jajeta
-1 kašika ljute aleve paprike
-100g prezle
-ulje za prženje


Način pripreme:
Iseći deblje šnicle od krmenadle pa na svakom parčetu napraviti oštrim nožem džep. Posoliti i pobiberiti. Svaki džep prvo obložiti tanko sečenim listovima kulena pa napuniti trapistom. Krajeve zatvoriti čačkalicom. Brašno za paniranje pomešati sa alevom paprikom pa pripremljene krmenadle panirati u brašno, umućena jaja i prezlu, pa ponovo u jaja pa u prezlu. Ovakvim paniranjem smanjuje se mogućnost da sir iscuri kada se istopi unutar šnicle tokom pečenja. Panirano meso peći u dubljoj masnoći na umerenoj temperaturi dok ne dobije lepu rumenu boju.
Ja sam ih servirala sa salatom od pečene paprike isečene na rezance i začinjene solju, uljem, sirćetom i biberom i mariniranim lukom koji je inače delicija majke našeg kuma. Naravno, kao i svaki put uz pohovano meso tu je i tartar sos od majoneza i pavlake.
P.S Obećavam da ću "ukrasti" od kume recept za marinirani luk i podeliti ga sa vama :)

PRIJATNO!

2 коментара:

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!